GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Schoorsteen inspectie Beverwijk

Wij inspecteren uw schoorsteen en andere rookkanalen!

Schoorsteen inspectie Beverwijk

Schoorsteen inspectie Beverwijk? Bent u woonachtig in Beverwijk en heeft u een schoorsteen? Weet dan dat schoorsteenbranden nog vrij vaak voorkomen.

Een groot deel van deze ongelukkige gebeurtenissen ontstaat door het verwaarlozen van periodiek onderhoud aan de schoorsteen, verbonden aan uw kachel of open haard.

Het merendeel van deze brandincidenten zou voorkomen kunnen worden als er consistent aandacht werd besteed aan de inspectie en het reinigen van de schoorsteen.

Denkt u eraan om een uitgebreide schoorsteen inspectie Beverwijk te laten uitvoeren? Ons team bij Schoorsteenveger Beverwijk staat klaar om u te helpen. Neem voor meer informatie contact op via 0251 301 998.

Schoorsteenveger Beverwijk

Voor een veilige en optimale werking van uw kachel of open haard is het cruciaal om de schoorsteen in een goede conditie te houden. Dit betekent dat u hem regelmatig moet laten reinigen en inspecteren.

Het onderhouden van uw schoorsteen is geen luxe, maar een noodzaak. Vooral als u regelmatig stookt. Een goed onderhouden schoorsteen minimaliseert het risico op ongelukken en zorgt voor een efficiënte verbranding.

Gebruikt u uw haard of kachel intensief, bijvoorbeeld gedurende het gehele stookseizoen? Dan adviseren we om uw schoorsteen zeker tweemaal per jaar te laten controleren en vegen. Voor degenen die hun kachel of haard minder frequent gebruiken, is een jaarlijkse check vaak voldoende.

Als u weer zonder zorgen wilt genieten van de warmte en sfeer die uw haard of kachel biedt, is het verstandig om uw schoorsteen te laten onderhouden. Ons team bij Schoorsteenveger Beverwijk staat voor u klaar! Bel ons direct op 0251 301 998 voor een afspraak.

Waarom schoorsteen inspectie?

Er zijn talloze goede redenen om uw schoorsteen regelmatig te laten controleren en eventueel te vegen. Immers, een goed onderhouden haard of kachel biedt niet alleen meer comfort maar zorgt ook voor veiligheid en efficiëntie.

Tijdens een gedetailleerde schoorsteeninspectie analyseren wij de algehele conditie van uw schoorsteen. Hierdoor kunnen we vaststellen of er eventuele beschadigingen of slijtage van binnenuit zichtbaar zijn.

Een opvallend voordeel van een goed onderhouden schoorsteen is de verhoogde veiligheid. Door regelmatig, bij voorkeur één tot twee keer per jaar, uw schoorsteen te laten inspecteren, minimaliseert u de kans op schoorsteenbranden en andere gerelateerde problemen.

Daarnaast draagt een schone schoorsteen ook bij aan een beter milieu. Een schoorsteen die periodiek wordt gereinigd, stoot namelijk beduidend minder fijnstof en andere schadelijke deeltjes uit dan een schoorsteen die aan zijn lot wordt overgelaten.

Bovendien heeft een regelmatig geveegde schoorsteen ook een positief effect op uw energierekening. Een goed functionerende schoorsteen zorgt voor een efficiëntere verbranding, wat resulteert in minder brandstofverbruik.

Bent u geïnteresseerd in een grondige schoorsteeninspectie? Neem dan contact met ons op via 0251 301 998.

Haard of kachel voor de eerste keer gebruiken

Als u van plan bent om uw haard of kachel voor het eerst te gebruiken, adviseren wij met klem om een schoorsteeninspectie te overwegen. Dit is vooral cruciaal als u onlangs een gloednieuwe haard of kachel heeft geïnstalleerd of als u net een huis heeft gekocht.

Het is essentieel om de huidige toestand van uw haard of kachel te begrijpen voordat u deze in gebruik neemt. Dit garandeert dat u op de hoogte bent van eventuele gebreken aan uw schoorsteen, waardoor u er op een veilige en verantwoorde manier gebruik van kunt maken.

Indien u nog nooit heeft gestookt en u wilt de haard of kachel in gebruik nemen, aarzel dan niet om contact op te nemen voor een inspectie. Maak een afspraak met onze experts bij Schoorsteenveger Beverwijk via 0251 301 998.

Hoe vaak moet u een schoorsteen inspectie laten doen?

Het regelmatig inspecteren van uw schoorsteen is van cruciaal belang voor zowel de veiligheid als de functionaliteit. Maar hoe vaak moet u dit nu precies inplannen?

Ons team van ervaren schoorsteenvegers adviseert u sterk om minstens één keer per jaar een inspectie te laten uitvoeren. Als u uw haard of kachel intensief gebruikt, bijvoorbeeld dagelijks tijdens de koude maanden, is het verstandig om dit nog frequenter te doen. Tijdens deze inspecties wordt namelijk beoordeeld of er een noodzaak is om uw schoorsteen te reinigen.

Behalve de jaarlijkse routinecheck zijn er bepaalde situaties die een extra inspectie noodzakelijk maken. Denk bijvoorbeeld aan momenten waarop u merkt dat er rook in de kamer blijft hangen of als u voelt dat de schoorsteen niet meer effectief lucht aanzuigt en afvoert.

Als u interesse heeft in een grondige inspectie door de professionals van Schoorsteenveger Beverwijk, kunt u altijd contact met ons opnemen via 0251 301 998.

Hoe ziet een schoorsteen inspectie eruit?

De wijze waarop een schoorsteen wordt geïnspecteerd kan variëren. We onderscheiden hoofdzakelijk twee methoden: een visuele inspectie en een camera-inspectie.

Bij een visuele inspectie wordt er een directe beoordeling gedaan door naar de binnenkant van de schoorsteen te kijken, meestal met behulp van een krachtige zaklamp. Dit stelt ons in staat om te zien of er opbouw is van roetaanslag en om eventuele andere problemen, zoals blokkades, te identificeren.

Er zijn echter situaties waarin een eenvoudige visuele inspectie niet voldoende is. Als bijvoorbeeld de haard of kachel geen toegang biedt vanaf de onderkant of als er een gedetailleerd overzicht van de hele schoorsteen vereist is, schakelen we over naar een camera-inspectie. Hiermee kunnen we elk segment van de schoorsteen nauwkeurig beoordelen.

Mocht u de voorkeur geven aan een gedetailleerde camera-inspectie van uw schoorsteen, aarzel dan niet en neem contact op met Schoorsteenveger Beverwijk via 0251 301 998.

Schoorsteen camera inspectie

Bij de inspectie van uw schoorsteen met behulp van gespecialiseerde camera-technologie, krijgen we een diepgaande blik op de interne structuur van uw schoorsteen.

Deze geavanceerde camera’s stellen ons in staat om zelfs de kleinste onregelmatigheden te detecteren, zoals beginnende barsten, mogelijke breukpunten en andere tekortkomingen die met het blote oog misschien over het hoofd worden gezien.

Tijdens deze inspectie zorgen we ervoor dat we de volgende aspecten grondig controleren en documenteren:

 • De diameter van uw rookkanaal.
 • De algehele conditie van het rookkanaal.
 • Eventuele afwijkingen of veranderingen in het traject van het rookkanaal.
 • De compatibiliteit met verschillende soorten verbrandingsapparaten.
 • De aanwezigheid van roetophopingen en de mate daarvan.

Als u geïnteresseerd bent in een grondige camera-inspectie van uw schoorsteen, nodigen we u uit om contact op te nemen met Schoorsteenveger Beverwijk via 0251 301 998. Ons toegewijde team staat klaar om u van dienst te zijn!

Schoorsteen laten inspecteren en vegen

Het is van groot belang voor de veiligheid en functionaliteit van uw schoorsteen om deze ten minste eenmaal per jaar te laten inspecteren en reinigen.

Als u ervoor kiest om uw schoorsteen te laten reinigen en inspecteren door onze professionals, garandeert dit dat u zonder zorgen kunt blijven genieten van de gezellige warmte van uw haard of kachel. Dit verzekert niet alleen een veilige verbranding, maar kan ook de efficiëntie van uw stooksysteem verbeteren.

Overweegt u om uw schoorsteen te laten nakijken en schoonmaken? Aarzel niet langer en neem direct contact op met Schoorsteenveger Beverwijk via 0251 301 998. We staan te popelen om u te assisteren!

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Beverwijk? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Beverwijk.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Beverwijk.

Werkwijze Schoorsteenveger Beverwijk

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?

Een reden waarom u uw schoorsteen moet laten vegen is voor de veiligheid van u en uw huisgenoten. Het risico op een schoorsteenbrand is vele malen kleiner bij een schone schoorsteen.

Daarnaast is een schone schoorsteen beter voor het milieu! Een schone schoorsteen stoot namelijk minder schadelijke stoffen uit.

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?
Dit hangt af van hoe vaak u gebruik maakt van uw schoorsteen. Gebruikt u de schoorsteen dagelijks? Dan raden wij u aan om uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten vegen. Op het moment u de schoorsteen niet dagelijks gebruikt, raden wij u aan dit minimaal één keer per jaar te doen.

Twijfelt u of u uw schoorsteen moet laten vegen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Beverwijk via 0251 301 998. Wij helpen u graag!

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?

U kunt uw schoorsteen het hele jaar door laten vegen. Houdt er rekening mee dat het een stuk drukker is aan het einde van het jaar! Maak daarom tijdig een afspraak. Het is ook mogelijk om uw schoorsteen in de zomer te laten vegen!

Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

De manier van stoken heeft veel invloed op het vrijkomen van schadelijke stoffen. Een aantal tips om goed te stoken:

 • Een haard of kachel op gas is minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.
 • Laat uw toestel en schoorsteen installeren door een erkende installateur.
 • Laat uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar vegen.
 • Stook alleen geschikte brandstoffen.
 • Stook niet bij mistig of windstil weer.
Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?
Ja, dat kan zeker. Tijdens een schoorsteen inspectie controleren wij uw schoorsteen onder andere op beschadigingen, losgeraakt steen of lood, scheuren in de bovenplaat en opstoppingen in het schoorsteenkanaal. Door deze problemen tijdig te signaleren, wordt grote schade voorkomen.

Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren? Bel dan gerust met Schoorsteenveger Beverwijk op 0251 301 998.

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?
Dat is afhankelijk van uw haard of kachel. Tijdens het stoken van hout of andere vaste brandstoffen komen veel stoffen vrij, zowel binnen- als buitenshuis. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor het milieu, voor de gezondheid; ze kunnen leiden tot overlast voor omwonenden.

Om deze negatieve effecten zo klein mogelijk te houden, raden wij u aan goed na te denken over de brandstof van uw haard of kachel. Haarden en kachels op aardgas stoten relatief weinig schadelijke stoffen uit en is dus minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?
Een schoorsteenbrand is erg vervelend. De kans op een schoorsteenbrand is aanzienlijk kleiner wanneer een schoorsteen goed onderhouden wordt. Een schone schoorsteen kan niet in brand vliegen!

Laat uw schoorsteen daarom één of twee keer per jaar vegen door een ervaren schoorsteenveger. Een schoorsteenveger kijkt ook uit naar andere mankementen in of aan uw schoorsteen, zoals scheuren of lekken.

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Wij helpen u hier graag bij! Neem contact op met Schoorsteenveger Beverwijk via 0251 301 998.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?

Dat is mogelijk. Echter heeft u, wanneer u uw schoorsteen laat vegen door een ervaren schoorsteenveger, wel de zekerheid dat dit op een goede manier gedaan is.

Daarnaast krijgt u van de schoorsteenveger een bewijs van vegen. Uw verzekeraar kan naar dit bewijs vragen op het moment dat u te maken krijgt met brand in uw haard, kachel of schoorsteen.

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?
Zwarte rook uit een schoorsteen is een effect van slecht stoken. Donkere rook betekent een onvolledig verbrandingsproces. In veel gevallen zien we dat dit komt door een slecht trekkende schoorsteen, te weinig luchttoevoer of ongeschikt brandstof.

Witte of kleurloze rook betekent veelal dat het verbrandingsproces goed verloopt.

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?
In veruit de meeste gevallen wel. Sommige verzekeraars willen een bewijs van vegen zien. Wij raden u daarom aan het bewijs van de schoorsteenveger ten alle tijden te bewaren.

Wilt u zeker zijn dat u verzekerd bent bij schoorsteenbrand? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Beverwijk via 0251 301 998.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?
Op het moment dat er een nestje in uw schoorsteen zit, raden wij u aan de hulp in te schakelen van een ervaren schoorsteenveger.

U mag een vogelnest niet zomaar verwijderen. Wanneer de vogels in het broedseizoen zijn, dan moet u deze periode eerst wachten. Pas na afloop van het broedseizoen mag het vogelnest verwijdert worden. Dit staat beschreven in de Wet natuurbescherming.

Tarieven Schoorsteenvegen Beverwijk

Houtkachel

 • inclusief arbeid en btw
 • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Beverwijk heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Beverwijk

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Beverwijk

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Beverwijk nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Beverwijk

Twee keer per jaar komt er een schoorsteenveger van Schoorsteenveger Beverwijk mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Beverwijk

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button